RÉTES MUFFIN
Hozzávalók:
réteslap (sütheted boltiból is vagy készíthetsz otthon is réteslapot, az utóbbihoz egy egyszerű receptet találsz itt: EGYSZERŰ HÁZI RÉTESLAP), rétestöltelékek (recepteket találsz hozzá itt: RÉTESTÖLTELÉKEK), olaj és tejföl. A tepsi kikenéséhez vaj, a díszítéshez porcukor.
Elkésztés:
Elkészítjük a kiválasztott rétestöltelékeket.
Egy muffintepsi mélyedéseit alaposan kikenjük vajjal vagy kibéleljük tapadásmentes muffinkosárkákkal.
Két réteslapot egymásra fektetünk úgy, hogy az alsót nagyon vékonyan megkenjük étolaj és tejföl fele-fele arányú keverékével. Ezután a réteslapból akkora négyzeteket vagy köröket vágunk ki, amekkora a muffintepsi mélyedéseibe fér úgy, hogy a tészta kicsit túllógjon a mélyedés szélein.
A tésztával kibéleljük a mélyedéseket.
Mindegyik tésztakosár közepébe jó sok tölteléket kanalazunk.
A réteskosárkákat 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Vigyázat, nagyon gyorsan sülnek! A sütési idő 10-12 perc.)
A megsült réteseket megszórhatjuk porcukorral.