Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RÉTES MUFFIN

2011.09.11

Hozzávalók:

réteslap (sütheted boltiból is vagy készíthetsz otthon is réteslapot, az utóbbihoz egy egyszerű receptet találsz itt: EGYSZERŰ HÁZI RÉTESLAP), rétestöltelékek (recepteket találsz hozzá itt: RÉTESTÖLTELÉKEK), olaj és tejföl. A tepsi kikenéséhez vaj, a díszítéshez porcukor.

 

 

p1040171-dd.jpg

 

 

Elkésztés:

Elkészítjük a kiválasztott rétestöltelékeket.

Egy muffintepsi mélyedéseit alaposan kikenjük vajjal vagy kibéleljük tapadásmentes muffinkosárkákkal.

Két réteslapot egymásra fektetünk úgy, hogy az alsót nagyon vékonyan megkenjük étolaj és tejföl fele-fele arányú keverékével. Ezután a réteslapból akkora négyzeteket vagy köröket vágunk ki, amekkora a muffintepsi mélyedéseibe fér úgy, hogy a tészta kicsit túllógjon a mélyedés szélein.

A tésztával kibéleljük a mélyedéseket.

Mindegyik tésztakosár közepébe jó sok tölteléket kanalazunk.

A réteskosárkákat 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Vigyázat, nagyon gyorsan sülnek! A sütési idő 10-12 perc.)

A megsült réteseket megszórhatjuk porcukorral.

 

 

p1040165-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.