Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ROLY POLY PUDING

2013.03.04

Hozzávalók:

12,5 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só, 1 evőkanál (barna) cukor, 1 dl pikáns lekvár.  A tálaláshoz: vaníliaöntet.

 

p1190551-dd.jpg


Elkészítés:

A hideg vajat összemorzsoljuk a liszttel, a sütőporral és a sóval, összegyúrjuk, és apránként (kiskanalanként) hozzáadunk még nagyon kevés hideg vizet, ha nem áll össze. Rugalmas, sima, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Az így elkészült tésztát 25 x 35 centiméteres téglalappá nyújtjuk. Vékonyan megkenjük valamilyen pikáns lekvárral. Ezután feltekerjük, mint a bejglit, de lazábban. A tekercset sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tetejét megszórjuk barna cukorral. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. (Ne ijedjünk meg, ha sülés közben a tekercs itt-ott kireped! Ha sok lekvárt kentünk bele, ez előfordul.)
A kész süteményt melegen szeletekre vágva, hideg vaníliaöntettel tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.