Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RUGELACH

2011.12.21

Hozzávalók:

25 dkg túró, 20 dkg vaj, 30 dkg liszt (én fele sima, fele réteslisztből csinálom, de jó hozzá csak sima liszt is), 15 dkg porcukor, csipetnyi só.


p1100472-dd.jpg

 

Elkészítés:

A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. A tésztát négy részre osztjuk, négy gömbbé formázzuk. A tésztagömböket egyenként 2 mm vastag körlappá nyújtjuk. A körlapokat átlósan nyolc háromszögre vágjuk. Minden háromszög végébe egy-egy kiskanál tölteléket teszünk, és a tésztát kis kiflivé tekerjük. A föltekert kifliket 180 fokon megsütjük.

Sötés előtt a kiflik tetejét megkenhetjük villával fölvert tojással vagy sülés után a még forró süteményt megforgathatjuk porcukorban.


A töltelékhez: 25 dkg mák, mandula, mogyoró vagy dió, 15 dkg kristálycukor, másfél dl víz, mazsola (kihagyható), egy citrom reszelt héja, egy pici mokkáskanál őrölt fahéj.

Elkészítés:

A vizet a cukorral fölforraljuk, aztán belekeverjük a többi hozzávalót, majd kihűtjük.

Tölthetjük a süteményt gesztenyével, fahéjas cukorral, mazsolával, sütésálló lekvárral vagy aszalt szilvával is.

 

p1100459-dd.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.