Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SEMMI KIFLI

2013.05.16

Hozzávalók:

35 dkg liszt, 25 dkg vaj, 7 evőkanál hideg víz, 1 teáskanál ecet, csipetnyi só.  Tölteléknek sütésálló lekvár vagy dió- / máktöltelék, gesztenye... A tálaláshoz: porcukor.


p1350224-dd.jpg

 

Elkészítés:

A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, beleöntjük a vizet, ecetet és sót. Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Ezután a tésztát négy egyforma nagyságú részre vágjuk. Mindegyik tésztadarabot 2 mm vastag körlappá nyújtjuk, átlósan 8 részre vágjuk, megtöltjük töltelékkel, és feltekerjük.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük.

Rögtön meghempergetjük porcukorban.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.