Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SZILVÁS KEVERŐS SÜTI

2012.10.12

Hozzávalók (egy 25 x 30 cm-es tepsihez):

5 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál sütőpor, 1 dl tej, 2 evőkanál kakaópor, 1/2 kávéskanál őrölt fahéj, 30 dkg szilva. 

  

p1230308-ddddd.jpg

  

Elkészítés:

A tojásokból, cukorból, vajból és a tejből robotgép habverőjével csomómentes, habos, sűrű krémet keverünk. A krémbe belevegyítjük a sütőporral és a fahéjjal összeszitált lisztet, majd a tésztát kettéválasztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a kakaóport.

Egy magasabb falú tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk, aztán nagyobb evőkanállal váltakozva világos és sötét tésztahalmokat rakunk bele, majd hústűvel csíkokat húzunk a masszába, majd a tésztán elosztjuk a kimagozott, felezett sziolvát.

A süteményt előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Tálalásnál megszórhatjuk porcukorral.


Tipp:

Természetesen más gyümölcsel is elkészíthető.

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kecskemét

(Szilvi, 2016.07.27 19:14)

Nagyon finom lett.