SZILVÁS KEVERŐS SÜTI
Hozzávalók (egy 25 x 30 cm-es tepsihez):
5 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál sütőpor, 1 dl tej, 2 evőkanál kakaópor, 1/2 kávéskanál őrölt fahéj, 30 dkg szilva.
Elkészítés:
A tojásokból, cukorból, vajból és a tejből robotgép habverőjével csomómentes, habos, sűrű krémet keverünk. A krémbe belevegyítjük a sütőporral és a fahéjjal összeszitált lisztet, majd a tésztát kettéválasztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a kakaóport.
Egy magasabb falú tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk, aztán nagyobb evőkanállal váltakozva világos és sötét tésztahalmokat rakunk bele, majd hústűvel csíkokat húzunk a masszába, majd a tésztán elosztjuk a kimagozott, felezett sziolvát.
A süteményt előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Tálalásnál megszórhatjuk porcukorral.
Tipp:
Természetesen más gyümölcsel is elkészíthető.
Kecskemét
(Szilvi, 2016.07.27 19:14)