SZIRNYIKI (Сырники)
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg túró, 4 csapott evőkanál liszt, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, csipetnyi só, 3-4 evőkanál vaj vagy étolaj.
Én beleteszem még a tésztába negyed citrom reszelt héját, egy vaníliarúd kikapart belsejét és fél mokkáskanál sütőport, de ezek csak amolyan boldogító úri huncutságok, kihagyhatók. :)
Elkészítés:
A hozzávalókat a vajon / étolajon kívül összekeverjük.
Egy serpenyőben megmelegítjük a vajat / olajat.
A túrós masszából 12 kisebb vagy 8 nagyobb gombócot formázunk, ujjnyi vastagra lapítjuk őket, aztán mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Tálalásnál adhatunk hozzá lekvárt, gyümölcsöntetet, vaníliasodót, vagy egyszerűen meglocsolhatjuk tejföllel.
SZÉNHIDRÁTSZEGÉNY SZIRNYIKI
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg túró, 4 csapott evőkanál hajdinaliszt, 2 tojás, 2 evőkanál nyírfacukor (vagy ennek megfelelő más édesítőszer), csipetnyi só, negyed citrom reszelt héja, egy vaníliarúd kikapart belseje, fél mokkáskanál sütőpor, 3-4 evőkanál vaj vagy étolaj.
Elkészítés:
A hozzávalókat a vajon / étolajon kívül összekeverjük.
Egy serpenyőben megmelegítjük a vajat / olajat.
A túrós masszából 12 kisebb vagy 8 nagyobb gombócot formázunk, ujjnyi vastagra lapítjuk őket, aztán mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy sütöd meg? Bő olajban, vagy épphogy csak olajos serpenyőben, vagy sütőben?
Nagyon tetszik, szivesen kipróbálnám, biztos finom!
kérdés
(Sára, 2011.03.24 19:00)