Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SZIRNYIKI (Сырники)

2008.01.08

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg túró, 4 csapott evőkanál liszt, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, csipetnyi só, 3-4 evőkanál vaj vagy étolaj.

Én beleteszem még a tésztába negyed citrom reszelt héját, egy vaníliarúd kikapart belsejét és fél mokkáskanál sütőport, de ezek csak amolyan boldogító úri huncutságok, kihagyhatók. :)

szirnyiki-012-dd.jpg

 

Elkészítés:

A hozzávalókat a vajon / étolajon kívül összekeverjük.

Egy serpenyőben megmelegítjük a vajat / olajat.

A túrós masszából 12 kisebb vagy 8 nagyobb gombócot formázunk, ujjnyi vastagra lapítjuk őket, aztán mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Tálalásnál adhatunk hozzá lekvárt, gyümölcsöntetet, vaníliasodót, vagy egyszerűen meglocsolhatjuk tejföllel.




SZÉNHIDRÁTSZEGÉNY SZIRNYIKI



Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg túró, 4 csapott evőkanál hajdinaliszt, 2 tojás, 2 evőkanál nyírfacukor (vagy ennek megfelelő más édesítőszer), csipetnyi só, negyed citrom reszelt héja, egy vaníliarúd kikapart belseje, fél mokkáskanál sütőpor, 3-4 evőkanál vaj vagy étolaj.


Elkészítés:

A hozzávalókat a vajon / étolajon kívül összekeverjük.

Egy serpenyőben megmelegítjük a vajat / olajat.

A túrós masszából 12 kisebb vagy 8 nagyobb gombócot formázunk, ujjnyi vastagra lapítjuk őket, aztán mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kérdés

(Sára, 2011.03.24 19:00)

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy sütöd meg? Bő olajban, vagy épphogy csak olajos serpenyőben, vagy sütőben?
Nagyon tetszik, szivesen kipróbálnám, biztos finom!