Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÖLTÖTT FÁNK

2012.01.11

Hozzávalók: 

A fánkhoz: 50 dkg liszt, 6 tojássárgája, csipetnyi só, 2 evőkanál porcukor, egy kis poharas tejföl (kb. 1,5 dl), 2 evőkanál rum vagy pálinka, 50 dkg gesztenyemassza, olaj a sütéshez.

A gyümölcsöntethez: 25 dkg gyümölcs, a gyümölcs édességétől függő mennyiségű cukor, 2 evőkanál étkezési keményítő.

  

p1110028-dd.jpg

  

Elkészítés:

A gyümölcsöntethez a gyümölcsöt és a cukrot egy deci vízzel fölforraljuk, 2-3 percig kevergetve főzzük, majd 2 evőkanál étkezési keményítőt adunk hozzá, amivel még egy percig forraljuk. Az öntetet melegen is, hidegen is adhatjuk a süteményhez.

A lisztből, tejfölből és a tojások sárgájából kevés só, a rum és egy evőkanál porcukor hozzáadásával tésztát gyúrunk. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 8-10 cm oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe egy-egy kiskanálnyi gesztenyemasszát teszünk. A tésztadarabkákat háromszögbe hajtjuk, alaposan összenyomkodjuk a széleiket, aztán két csúcsukat összecsípjük középen. (A tészta széleit alaposan nyomkodjuk össze, különben a fánk szétnyílik, és kifolyik a töltelék sütés közben. A fánkokat bő forró olajban megsütjük, majd porcukorral megszórva, gyümölcsöntettel tálaljuk.

 

p1110033-dd.jpg

 

Tipp:

A fánkot töltheted más töltelékkel, pl. dióval, mákkal, sütésálló lekvárral, túróval vagy sűrűre főzött pudinggal is.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.