Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÚRÓFÁNK

2008.01.07

Hozzávalók (kb. 20-25 db fánkhoz):

25 dkg tehéntúró, 15 dkg liszt, 2 tojás, fél csapott kis mokkáskanál szódabikarbóna, fél csapott kis mokkáskanál sütőpor, egy mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 2 csomag vaníliás cukor,  étolaj a fánkok kisütéshez, porcukor a kész fánkok tetejére.

   

Kép

  

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük (aki nem bánja, hogy esetleg pici túródarabkák maradnak a fánkban, az persze ezt kihagyhatja).

A túróba keverjük az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, végül a liszttel egybeszitált szódabikarbónát és sütőport.

Az így kapott tésztából kiskanállal (én nem mokkáskanalat, hanem olyan nagyobbacska teáskanalat használok) púpos kanálnyi adagokat szaggatunk a forró olajba. (Nagyon jól el kell találni az olaj hőfokát. Ne égjen, de legyen forró. Ha túl forró, a fánkok nem sülnek át, ha viszont nem elég forró, akkor a fánkok beszívják az olajat.)

A mindkét oldalukon megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, aztán megszórjuk porcukorral.

Savanykás gyümölcsszósszal vagy lekvárral tálalhatjuk.

 

 

ALACSONY SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ TÚRÓFÁNK

 

Hozzávalók (kb. 20-25 db fánkhoz):

25 dkg tehéntúró, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (én tönkölylisztből csinálom, de jó hozzá a hagyományos teljes kiőrlésű liszt is), 2 tojás, fél csapott kis mokkáskanál szódabikarbóna, fél csapott kis mokkáskanál sütőpor, egy mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 2 csapott evőkanál nyírfacukor (xilit) vagy ennek megfelelő más sütésálló édesítőszer,  étolaj a fánkok kisütéshez, esetleg édesítőpor a kész fánkok tetejére.

 

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük (aki nem bánja, hogy esetleg pici túródarabkák maradnak a fánkban, az persze ezt kihagyhatja).

A túróba keverjük az egész tojásokat, a nyírfacukrot, a citromhéjat, végül a liszttel összevegyített szódabikarbónát és sütőport.

Az így kapott tésztából kiskanállal (én nem mokkáskanalat, hanem olyan nagyobbacska teáskanalat használok) púpos kanálnyi adagokat szaggatunk a forró olajba. (Nagyon jól el kell találni az olaj hőfokát. Ne égjen, de legyen forró. Ha túl forró, a fánkok nem sülnek át, ha viszont nem elég forró, akkor a fánkok beszívják az olajat.)

A mindkét oldalukon megsült fánkokat papírtörlőre szedjük. Tálalásnál adhatunk hozzájuk diabetikus gyümölcslekvárt.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.