Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÚRÓS-BARACKOS PAPUCS

2008.01.07

turos-barackos-papucs-005-dd.jpg

Hozzávalók:

40-50 dkg hajtogatott leveles vajas tészta vagy gyors leveles tészta.
A töltelékhez:
25 dkg túró, 10-15 dkg porcukor, 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, negyedelt barack vagy barackbefőtt.

A díszítéshez:  villával kicsit felvert tojássárgája, esetleg mandulaforgács és koktélcseresznye.

 

turos-barackos-papucs-dd.jpg

  

Elkészítés:

A túrótöltelékhez a túrót szitán áttörjük, összekeverjük a cukorral  és a pudingporral. (Aki szereti, 5 dkg megtisztított mazsolát is keverhet bele.)
A tésztát fél centi vastag, nagyjából 30x60 centis téglalappá nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával, aztán nyolc 15x15 centis négyzetre vágjuk.
A túrókrémet elosztjuk a négyzetek közepébe. Két szemben levő sarokba egy-egy negyed barackot rakunk, aztán a két másik sarkot középen egymásra hajtjuk, jól összenyomjuk.
A süteményeket óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket tojássárgájával megkenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 15-20 percig (barnulásig) sütjük.

 

turos-barackos-papucs-017-ddd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Túrótöltelék

(Szamóca, 2009.06.17 20:39)

Szia!
A túrót a pudingporral és a cukorral kell összekeverni.
A pudingot nem kell előre megfőzni. Sülés közben "fő meg".

Barackos

(Dávid, 2009.06.17 16:15)

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy a pudingot csak össze kell keverni a túróval?