Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÚRÓS BARACKOS

2008.01.07

Hálás köszönet Sacinak az ötletért!

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg vaj, 40 dkg liszt, 10 dkg porcukor,  fél kocka (kb. 2,5 dkg) élesztő, 2 dl tejföl, 4 tojássárgája, csipetnyi só.
A töltelékhez:
6-8 evőkanálnyi baracklekvár, fél kiló túró, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg mazsola, a tésztához felhasznált tojásokból megmaradt 4 tojásfehérje.

A sütemény megkenéséhez: egy villával felvert tojás + díszítésképpen mandulaforgács.

 

Kép

 

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát két egyforma részre osztjuk. Mindkét tésztadarabot kb. 3 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. A téglalap hosszabb szélei mellé végig egy csík baracklekvárt kenünk, aztán a tésztát csigaformára betekerjük, hogy a lekvár teljesen a tésztába kerüljön.
A túrót szitán áttörjük, összekeverjük a cukorral, mazsolával, pudingporral, aztán beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
A két szélükön lekvárral megtöltött tésztákat nagyon óvatosan  egymás mellé fektetjük egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsiben. A tésztát megkenjük a felvert tojással.
A túrótölteléket a tésztacsíkok közepébe, a két lekvárral töltött henger közé kanalazzuk. (A tetejére esetleg mandulaforgácsot szórhatunk.)
A süteményt 200 fokos sütőben megsütjük.

Keskeny szeletekre vágva tálaljuk.

 

Kép

 

 


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Töltelék

(Szamóca, 2009.06.21 21:47)

Szia!
Igen, hallottam én is dióval töltve, sőt, mákkal is. Majd kipróbálom úgy is. Nagyon finom lehet.

kicsit mäs

(mamoca, 2009.06.21 21:36)

Szia.Ezt a sütit en is szoktam sütni csak a tojäsfeherjet en dioval kevertem ,a szelebe meg meggyet tettem,de ki fogom ezt is probälni mert a turot is nagyon szeressük,ebböl sem lesz fogyokura!!!!!!!!

Szia Piroska!

(Szamóca, 2008.08.03 20:20)

Én is gyümölcs-párti vagyok. Az ebben a sütiben felhasznált lekvár sem bolti volt, hanem most főztem friss gyümölcsből. Csudafinom barackdarabok voltak benne. :)

Eger

(Piroska, 2008.08.03 16:14)

Nagyon guszta! Imádom a túrósat, ezt is ki fogom próbálni, majd télen, mert ilyenkor még friss gyümölccsel "dolgozom".