SÜLT TÚRÓS PALACSINTA
Hozzávalók kb 15-20 palacsintához:
25 dkg liszt, 3 tojás, 3 deci tej, csipetnyi só, egy csipetnyi (vaníliás)cukor, szódavíz, étolaj.
Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg túró, 25 dkg porcukor, 20 dkg mazsola, 1 csomag főzős vaníliás pudingpor.
A palacsinták tetejére: egy doboz tejföl egy evőkanál porcukorral elkeverve.
A palacsinták elkészítése:
A tojásokkal, a cukorral, sóval, a tejjel és a liszttel tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát keverünk. Ha szükséges adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy a kívánt sűrűségű legyen. A tésztát pihentessük legalább fél órát, aztán süssünk belőle palacsintákat.
A töltelék elkészítése:
A szitán áttört túrót összekeverjük a porcukorral, a pudingporral és a kiválogatott és megmosott mazsolával.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat. Feletkerjük, és egy kisebb tepsiben vagy hőálló tálban szorosan egymás mellé rakjuk őket. A tetejüket leöntjük a cukros tejföllel, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Tipp:
A palacsintát vaníliamártással is tálalhatod.
A vaníliamártás hozzávalói:
fél liter + 1 dl tej, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 rúd vanília, 1 evőkanál vaj, (1 csomag vaníliás cukor).
Elkészítés:
A vaníliarudat félbevágjuk, a belsejét a fél liter tejbe kaparjuk, beledobjuk a tejbe a vaníliarudat is, és együtt felforraljuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a keményítővel, felhígítjuk a maradék 1 dl hideg tejjel, újra simára keverjük, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Az így kapott keveréket állandó keverés mellett, lassú tűzön besűrítjük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hozzákeverünk egy evőkanál vajat, és esetleg egy csomag vaníliás cukrot.
Vaníliamártás nagyon egyszerűen:
Egy főzős pudingport elkészítünk a tasakon szereplő leírás szerint, de nem fél liter, hanem 7-8 deci tejjel.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Győző!
Nálunk is anyukám és a nagymamám csinálta így.
Lehet, hogy ők sem tettek cukrot a tejfölbe, én a gyerekek miatt teszek egy kicsit. De mivel úgyis megszórhatja tálalásnál porcukorral az ember, tényleg ki lehet hagyni belőle.
Köszönöm a tippet!
Sült túrós palacsinta
(Győző, 2011.05.31 09:18)
Örömmel konstatáltam, hogy végre az interneten is találkozom, gyermekkorom, kedvenc palacsintájával.
A nagymamám is így csinálts - már a 40-es években - de mi a tejfölbe nem tettünk porcukrot.
Egyszer azért kipróbálom.
Sült túrós palacsinta
(Szamóca, 2010.02.20 10:45)
Szia Zsani!
Nagyon örülök, hogy ízlett! (A mazsolát nem muszáj beletenni, ha nem szereted. :D)
Remélem, a töltött lángossal is sikered lesz!
Nagyon finom!
(Zsani, 2010.02.19 14:54)
Szia Szamóca!
Elkészítettem és nagyon finom lett,még a mazsolát is megettem, pedig nem szeretem.
Nagyon jó ez az oldal!Gyakran fogok ide belépni.
Ma a töltött lángost fogom kipróbálni.
Minden elismerésem!
Szia Saci! :)))
(Szamóca, 2008.07.15 17:25)
Tőled igazán nagy szó az elismerés. Köszönöm szépen!
Remélem, hogy sokszor beszélgethetünk még sütésről, főzésről meg a világ egyéb dolgairól. :)
Nagyon örülök, hogy "talákoztam" veled.
Egyszerűen fenséges!
(Sacima, 2008.07.15 17:15)
Szia, Szamóca! Mostanra sikerült végig néznem a jobbnál-jobb és szebbnél-szebb ételek és sütemények kínálatát! Ötletes, gazdag és rendkivűl dekoratív az oldalad! Remélem most sikerül végre a hozzászólásomat is elküldenem, mert eddigi próbálkozásaim nem voltak sikeresek!:(
Fogadd elismerésemet és gratulációmat!:-))
Sült túrós palacsinta
(Szamóca, 2011.05.31 09:26)