Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


SÜLT TÚRÓS PALACSINTA

2008.01.09

Hozzávalók kb 15-20 palacsintához:
25 dkg liszt, 3 tojás, 3 deci tej, csipetnyi só, egy csipetnyi (vaníliás)cukor, szódavíz, étolaj.
Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg túró, 25 dkg porcukor, 20 dkg mazsola, 1 csomag főzős vaníliás pudingpor.
A palacsinták tetejére: egy doboz tejföl egy evőkanál porcukorral elkeverve.

 

Kép

 

A palacsinták elkészítése:

A tojásokkal, a cukorral, sóval, a tejjel és a liszttel tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát keverünk. Ha szükséges adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy a kívánt sűrűségű legyen. A tésztát pihentessük legalább fél órát, aztán süssünk belőle palacsintákat.

A töltelék elkészítése:

A szitán áttört túrót összekeverjük a porcukorral, a pudingporral és a kiválogatott és megmosott mazsolával.

Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat. Feletkerjük, és egy kisebb tepsiben vagy hőálló tálban szorosan egymás mellé rakjuk őket. A tetejüket leöntjük a cukros tejföllel, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

 

Kép

Tipp:

A palacsintát vaníliamártással is tálalhatod.

A vaníliamártás hozzávalói:
fél liter + 1 dl tej, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 rúd vanília, 1 evőkanál vaj, (1 csomag vaníliás cukor).

Elkészítés:
A vaníliarudat félbevágjuk, a belsejét a fél liter tejbe kaparjuk, beledobjuk a tejbe a vaníliarudat is, és együtt felforraljuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a keményítővel, felhígítjuk a maradék 1 dl hideg tejjel, újra simára keverjük, majd óvatosan a vaníliás tejhez adjuk. Az így kapott keveréket állandó keverés mellett, lassú tűzön besűrítjük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hozzákeverünk egy evőkanál vajat, és esetleg egy csomag vaníliás cukrot.
 

Vaníliamártás nagyon egyszerűen:

Egy főzős pudingport elkészítünk a tasakon szereplő leírás szerint, de nem fél liter, hanem 7-8 deci tejjel.

 

Kép

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sült túrós palacsinta

(Szamóca, 2011.05.31 09:26)

Szia Győző!
Nálunk is anyukám és a nagymamám csinálta így.
Lehet, hogy ők sem tettek cukrot a tejfölbe, én a gyerekek miatt teszek egy kicsit. De mivel úgyis megszórhatja tálalásnál porcukorral az ember, tényleg ki lehet hagyni belőle.
Köszönöm a tippet!

Sült túrós palacsinta

(Győző, 2011.05.31 09:18)

Örömmel konstatáltam, hogy végre az interneten is találkozom, gyermekkorom, kedvenc palacsintájával.
A nagymamám is így csinálts - már a 40-es években - de mi a tejfölbe nem tettünk porcukrot.
Egyszer azért kipróbálom.

Sült túrós palacsinta

(Szamóca, 2010.02.20 10:45)

Szia Zsani!
Nagyon örülök, hogy ízlett! (A mazsolát nem muszáj beletenni, ha nem szereted. :D)
Remélem, a töltött lángossal is sikered lesz!

Nagyon finom!

(Zsani, 2010.02.19 14:54)

Szia Szamóca!
Elkészítettem és nagyon finom lett,még a mazsolát is megettem, pedig nem szeretem.
Nagyon jó ez az oldal!Gyakran fogok ide belépni.
Ma a töltött lángost fogom kipróbálni.
Minden elismerésem!

Szia Saci! :)))

(Szamóca, 2008.07.15 17:25)

Tőled igazán nagy szó az elismerés. Köszönöm szépen!
Remélem, hogy sokszor beszélgethetünk még sütésről, főzésről meg a világ egyéb dolgairól. :)
Nagyon örülök, hogy "talákoztam" veled.

Egyszerűen fenséges!

(Sacima, 2008.07.15 17:15)

Szia, Szamóca! Mostanra sikerült végig néznem a jobbnál-jobb és szebbnél-szebb ételek és sütemények kínálatát! Ötletes, gazdag és rendkivűl dekoratív az oldalad! Remélem most sikerül végre a hozzászólásomat is elküldenem, mert eddigi próbálkozásaim nem voltak sikeresek!:(
Fogadd elismerésemet és gratulációmat!:-))