Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÚRÓS PITE

2013.10.05

Hozzávalók (30 x 40 cm-es tepsihez):
A tésztához: 45 dkg liszt, 30 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 kávéskanál sütőpor.
A töltelékhez:
1 kg túró, 25-30 dkg porcukor, 2 tojásfehérje, 1 rúd vanília, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola (kihagyható).
A sütemény tetejére: baracklekvár.

   

p1430595-ddd.jpg

   

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, aztán a háromnegyedét egyenletes vastagságban egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, és
200 fokra előmelegített sütőben, a középső rácson 10 percig elősütjük.
Közben a tojásfehérjét két evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A túrót
szitán áttörjük, összekeverjük a cukorral, mazsolával, és beleforgatjuk a tojáshabot.
Kivesszük az elősütött tésztát a sütőből. Rákenjük a tetejére a túrós tölteléket. A maradék tésztából pedig rácsot sodrunk a tetejére. A rácsvonalak közé félfél kávéskanál baracklekvárt teszünk.
A süteményt visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon további fél óráig sütjük. (Ha túl hamar pirulna a teteje, betakarjuk alufóliával.)

A kész pitét tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.