Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÚRÓS RÓZSA

2013.08.26

Hozzávalók: 

A tésztához: 50 dkg liszt, 2 dl langyos tej,10 dkg olvasztott vaj, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 1 kávéskanál só. A tetejére: 1 tojás villával enyhén felverve.

A töltelékhez: 25 dkg túró, 10 dkg cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola (elhagyható).


p1400763-dd.jpg

 

Elkészítés: 

A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (Megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön.)

A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat, majd az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. A tésztát konyharuhával letakarjuk és minimum fél óra alatt duplájára, két és félszeresére kelesztjük.

A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.

Mikor a tészta megkelt, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle. Minden második korong közepébe egy teáskanál tölteléket halmozunk, majd a mellékelt fázisfotók szerint megformázzuk a süteményeket.

 

 

turos-rozsa-fazisfotok-dd.jpg

 

Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással enyhén megkenjük, és 15-20 percet kelesztjük.

Végül 180-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.


Tipp: tölteléknek mást (diót, mákot, gesztenyét, sütésálló lekvárt) is használhatunk.

 

p1400764-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.