Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


DÁN VAJASKEKSZ

2008.01.26

Hozzávalók:
20 dkg puha vaj, 15 dkg barnacukor, 2 csomag (2 dkg) vaníliás cukor, 25 dkg rétesliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 10 dkg durvára vágott mandula, 10 dkg mogyorónyi darabokra vagdalt csokoládé, kb. 10 dkg kristálycukor.

  

Kép

  

Elkészítés:
A puha (de nem olvasztott) vajat összekeverjük a barnacukorral és a vaníliás cukorral. (Ha van, néhány csepp vaníliaaromát is tegyünk a tésztába.)
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, aztán belekeverjük a mandulát és csokoládét.
A lisztes hozzávalókat a vajkrémhez adjuk, és a két keveréket egybegyúrjuk. Egy erősen morzsálódó, de egybegyúrható tésztát kell kapnunk.
A tésztából enyhén vizes kézzel diónyi golyókat gyúrunk. A golyókat megforgatjuk kristálycukorban, aztán sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól jó távol, mert sülés közben szétterülnek.
A süteményt előmelegített 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A keksz akkor van készen, ha a széle egészen picit barnulni kezd. Ilyenkor a tészta még nagyon lágy. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk a kekszeket kihűlni, csak ezután válasszuk le őket a sütőpapírról. Ekkorra megszilárdulnak, és csodálatosan ropogóssá válnak.

Jó étvágyat! 

  

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Dán vajaskeksz

(Erika, 2011.08.01 17:20)

Nem tudom mit ronthattam el, de nekem a tepsiben úgy szétfolytak, hogy utána mozaikokra kellett tördelnem, hogy ehető legyen. Mind szétfolytak és egymásba terültek. :(
De nem lett volna rossz. És sajna tettem bele sózatlan földimogyoró darabokat, hát nem kellett volna! Ez így finom magában.

Dán vajaskeksz

(Erika, 2010.11.03 15:38)

Szia! Hogyan tároljam a sütit? Fedjem le(vagy megpuhul akkor?), vagy jobb ha fedetlenül szárad.
Nagyon jó az oldal, gratulálok!
Üdv: Erika