Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VAJASKEKSZ

2008.01.03

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg (ha van, barna nád-) cukor, 1 tojás, 1 kávéskanál kakaópor, 5 dkg egész mandula, 5 dkg csokoládédarabka, 1 csipet fahéj, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál sütőpor.

 

Kép

  

Elkészítés:

A puha vajat egy tálban keverjük egynemű krémmé a tojással, a kakaóporral és a cukorral. Egy másik tálban keverjük össze a többi hozzávalót. Ezután a lisztes keveréket laza mozdulatokkal forgassuk bele a vajas krémbe.

Mártsuk a kezünket hideg vízbe. Kiskanállal kanalazzunk a vizes tenyerünkbe kis diónyi adagokat a tésztából, és gyors mozdulatokkal formáljunk minden kanálnyi adagból apró gömböket.

A tésztagombócokat sorakoztassuk egymástól 8-10 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe, és jól előmelegített 220 fokos sütőben süssük meg őket. (Sülés közben lapos kekszekké terülnek szét. Nagyon hamar megsülnek. Kb. 8-10 perc alatt. Akkor kész a süti, ha a széle kicsit sötétedni kezd. Amikor megsültek, még lágyak, de kihűlve megszilárdulnak, és finom ropogósak lesznek.)