VANÍLIÁS PEREC
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20 dkg hideg vaj, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája.
Ízesítésként a tésztába gyúrhatjuk 1 citrom reszelt héját vagy 1 kanál sötét kakaóport vagy 5 dkg darált diót/mandulát vagy 1 kanál őrölt fahéjat.
A perecek tetejére: vaníliás porcukor.
Elkészítés:
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, amit minimum egy órára hűtőgépbe rakunk.
Ezután a tésztából kb. fél centi vastag rudakat sodrunk, a rudakból pedig pereceket formálunk.
A pereceket előmelegített 220 fokos sütőben megsütjük. Vigyázat, nagyon hamar megsülnek, a sütési idő 10-12 perc. Onnan lehet megállapítani, hogy a sütemény készen van, hogy az alja egy picit barnulni kezd. Ilyenkor a perecek még kicsit puhák, óvatosan nyúljunk hozzájuk.
A megsült süteményeket még melegen meghempergetjük vaníliás porcukorban.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Kriszti!
Igen, ez egy tipikus "kekszesdoboz-süti", ami pár nap állás után finomabb, mint frissen.
Én leggyakrabban karácsony előtt készítem.
Úgy is nagyon finom, ha csokiba mártja az ember.
Vaníliás perec
(Kriszti, 2010.10.11 12:42)A hétvégén elkészítettem. Forrón a sütőből nem volt valami különleges íze, de másnap reggel nem tudtuk abbahagyni a habzsolást, olyan finom lett. Nagyon jó recept, máskor is elkészítem! :)
Vaníliás perec
(Szamóca, 2010.10.11 13:11)