Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VANÍLIÁS PEREC

2008.01.03

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 20 dkg hideg vaj, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája.

Ízesítésként a tésztába gyúrhatjuk 1 citrom reszelt héját vagy 1 kanál sötét kakaóport vagy 5 dkg darált  diót/mandulát vagy 1 kanál őrölt fahéjat.

A perecek tetejére: vaníliás porcukor.

 

vanilias-kiflik-010-dd.jpg

 

Elkészítés:

A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, amit minimum egy órára hűtőgépbe rakunk.

Ezután a tésztából kb. fél centi vastag rudakat sodrunk, a rudakból pedig pereceket formálunk.

A pereceket előmelegített 220 fokos sütőben megsütjük. Vigyázat, nagyon hamar megsülnek, a sütési idő 10-12 perc. Onnan lehet megállapítani, hogy a sütemény készen van, hogy az alja egy picit barnulni kezd. Ilyenkor a perecek még kicsit puhák, óvatosan nyúljunk hozzájuk.

A megsült süteményeket még melegen meghempergetjük vaníliás porcukorban.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Vaníliás perec

(Szamóca, 2010.10.11 13:11)

Szia Kriszti!
Igen, ez egy tipikus "kekszesdoboz-süti", ami pár nap állás után finomabb, mint frissen.
Én leggyakrabban karácsony előtt készítem.
Úgy is nagyon finom, ha csokiba mártja az ember.

Vaníliás perec

(Kriszti, 2010.10.11 12:42)

A hétvégén elkészítettem. Forrón a sütőből nem volt valami különleges íze, de másnap reggel nem tudtuk abbahagyni a habzsolást, olyan finom lett. Nagyon jó recept, máskor is elkészítem! :)