WAFFEL - ami tényleg ropogós!
Egy waffel vagy gofri MACITÓL, ami tényleg ropogós!
Hozzávalók:
Fél kiló liszt, 25 dkg puha vaj, 10 dkg kristálycukor, 2 dl langyos tej, 1 kocka (5 dkg) élesztő, 2 tojás, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja, két csipet őrölt fahéj, 5 dkg jégcukor (kihagyható, de finom, ropogós lesz tőle a sütemény).
A langyos tejbe belekeverünk egy kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, amíg a tej tetején vastag, halványbarna hab képződik.
Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a jégcukron kívül a többi hozzávalót, végül beleöntjük az élesztős tejet is, aztán robotgéppel az egészből sima, az edény falától elváló tésztát dagasztunk.
A tésztát letakarva egy órát kelesztjük.
Ezután 14-16 egyforma részre osztjuk. Minden tésztadarabba belegyúrunk egy kiskanálnyi jégcukrot, majd letakarva megint kelesztjük még negyed órát.
Ezalatt előmelegítjük a gofri- vagy waffelsütőt.
A tésztadarabkákat a sütőbe tesszük, és kb. 4 perc alatt megsütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Megkérdezhetem, hogy ha 10 főre szeretnék ilyet készíteni, és 3db/fő kellene (szóval h egy ember tudjon enni legalább 3 waffelt)akkor a hozzávalókból hányszor kell több?? Szóval ezekből a hozzávalókból amiket te írtál ki, azokból kb hány waffel született? Mert akkor én beszorzom magamnak.
köszönöm: réka
Jégcukor
(Szamóca, 2010.09.27 12:13)
Szia Iza!
A jégcukor egy díszítőcukor.
Így néz ki:
http://www.nosalty.hu/files/alapanyag_image/j%C3%A9gcukor.jpg
Magyarországon is kapható "Koronás díszítő jégcukor" néven kis dobozokba csomagolva. Általában a pudingporok, sütőporok környékén található a boltokban.
De nyugodtan ki is hagyhatod.
Már csak azért is kihagyható, mert van, akit kifejezetten idegesít, hogy kemény cukordarabkák ropognak a foga alatt.
Mi az?
(Iza, 2010.09.27 12:04)
Mi az a jégcukor? Hol lehet beszerezni?
Köszönöm válaszod előre is.
Izabella
kérdés
(Réka, 2010.11.21 16:40)