Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZABPEHELYKEKSZ

2008.01.02

Hozzávalók:
10 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg barnacukor, 1 evőkanál holland kakaópor, 15 dkg liszt, 5 dkg zabpehely, egy tábla jó minőségű csokoládé mogyorónyi darabokra vágva, 5 dkg egész mandula, 1 kávéskanál sütőpor.

  

zebpehelykeksz-010-ee.jpg

   

Elkészítés:
A vajat a cukorral, a tojásokkal és a kakaóporral habosra keverjük. A többi hozzavalót összeöntjük egy másik tálban, megkeverjük, aztán beleforgatjuk a vajkrémbe. (Nem kell nagyon egybedolgozni, épp csak annyira, hogy a száraz hozzávalók belevegyüljenek a vajas alapba.)
Ezután ebből a masszából kiskanálnyi halmokat rakunk legalább 5-6 centi távolságra egymástól egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A kekszer előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, még nagyon lágy, várni kell, amíg kihűl. Kihűlve könnyen leválik a sütőpapírról. Díszíthetjük olvasztott csokival vagy porcukorral.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szia Melinda!

(Szamóca, 2009.03.13 17:58)

Az a jó a kekszekben, hogy könnyen, gyorsan elkészíthetők és finomak.
Örülök, hogy nektek is ízlett. :)

Köszi

(Melinda, 2009.03.13 14:57)

Köszönöm ezt a finom receptet.A kislányomnak lesz a születésnapja(a második) és arra készítettük a többi cooki-l együtt.Ilyesmit most sütöttem először és nagyon jól sikerültek.Lehet,hogy újabb adagot kell készítenem mert nagyon fogy :)