Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


ÁFONYAFAGYI

2012.07.08

Hozzávalók:

40 dkg friss vagy mélyhűtött áfonya, 2 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 1 kávéskanál citromlé (hogy a gyümölcs megőrizza a színét),  a gyümölcs savanyúságától függő mennyiségű porcukor vagy édesítőszer.

    

p1200929-dd.jpg

 

    

Elkészítés:

A gyümölcsöt megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a cukorral együtt botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítjük. (Át is lehet szűrni a turmixolt gyümölcspépet, hogy a kis magok ne kerüljenek a fagyiba, de ez ízlés kérdése.) A gyümölcs háromnegyedéhez hozzákeverjük a mascarponét, a  tejszínt és a citromlevet.

A krémet fagylaltgépbe öntjük, és fagylalttá keverjük.

(Akinek nincs fagylaltgépe, az a mascarponés krémet kanalazza egy mélyhűtést bíró tálba, tegye mélyhűtőbe, és negyedóránként keverje át a kívánt állag eléréséig.)
A kész fagylaltot a félretett gyümölcspürével meglocsolva, áfonyaszemekkel megszórva tálaljuk.

  

 

p1200955-dd.jpg


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

àfonyás fagyi

(Sandi Salzburg, 2012.10.22 15:50)

általában a fagyihoz valamilyen kötöanyag ( Eisbinder ) is használható
te már kiprobáltad a közölt receptet ?
milyen az állaga? azonnali fogyasztásra alkalamas csak?
köszi