ÁFONYAFAGYI
Hozzávalók:
40 dkg friss vagy mélyhűtött áfonya, 2 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 1 kávéskanál citromlé (hogy a gyümölcs megőrizza a színét), a gyümölcs savanyúságától függő mennyiségű porcukor vagy édesítőszer.
Elkészítés:
A gyümölcsöt megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a cukorral együtt botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítjük. (Át is lehet szűrni a turmixolt gyümölcspépet, hogy a kis magok ne kerüljenek a fagyiba, de ez ízlés kérdése.) A gyümölcs háromnegyedéhez hozzákeverjük a mascarponét, a tejszínt és a citromlevet.
A krémet fagylaltgépbe öntjük, és fagylalttá keverjük.
(Akinek nincs fagylaltgépe, az a mascarponés krémet kanalazza egy mélyhűtést bíró tálba, tegye mélyhűtőbe, és negyedóránként keverje át a kívánt állag eléréséig.)
A kész fagylaltot a félretett gyümölcspürével meglocsolva, áfonyaszemekkel megszórva tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
általában a fagyihoz valamilyen kötöanyag ( Eisbinder ) is használható
te már kiprobáltad a közölt receptet ?
milyen az állaga? azonnali fogyasztásra alkalamas csak?
köszi
àfonyás fagyi
(Sandi Salzburg, 2012.10.22 15:50)