Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BONBON FAGYI

2008.01.29

A kedvenc fagyim a Szamos cukrászda bonbon fagyija. Ehhez hasonlót próbáltam házilag előállítani. Öszintén mondom, nagyon finom lett a házi változat.

Hozzávalók:

1 adag csokoládé fagylat (az elkészítését itt találod meg: CSOKI FAGYI katt ide!), 5 dkg natúr mogyoró, 3 dkg aranymazsola, 25-30 szem rumosmeggy (RUMOSMEGGY katt ide!), 1 evőkanál rum.

 

bonbon-fagyi-030-dd.jpg

 

Elkészítés:

A mazsolát alaposan megmossuk, ráöntjük a rumot, majd félretesszük.

A mogyorót egy serpenyőbe szórjuk, és állandóan kevergetve vagy rázogatva enyhén megpirítjuk. Ezután kihűtjük, majd nagyobb darabokra törjük vagy daráljuk. (Tényleg nagyobb darabokra!)

  

bonbon-fagyi-009-dd.jpg

  

A csokoládé fagylalt felét egy fagyasztható, lezárható dobozba kanalazzuk, rászórjuk a mogyoró, mazsola és rumosmeggy felét. Erre jön a fagyi másik fele, majd a maradék mogyoró, mazsola és rumosmeggy.

A dobozt lezárjuk, és fogyasztásig mélyhűtőben tároljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.