CITROM FAGYI
Hozzávalók:
2 citrom leve, 2-3 evőkanál porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer, 25 dkg mascarpone, 2 dl nagyon hideg víz.
Elkészítés:
Összekeverjük a citromok levét, a nagyon lehűtött vizet és a porcukrot, majd az így kapott limonádét apránként csomómentesen belekeverjük a szintén lehűtött mascarponéba. A keveréket érdemes megkóstolni, hogy elég édes-e. Ha nem, még egy kis cukrot keverünk bele, de nem kell túlcukrozni, mert a citrom fagyi hűsítően, savanykásan jó (szerintem). Aki nem idegenkedik attól, ha a fagyi nem teljesen homogén, az az egyik citrom apróra reszelt héját is belekeverheti a masszába.
Az így kapott krémet fagylaltgépbe töltjük, és fagylalttá keverjük.
Ha nincs fagylaltgéped, tedd a krémet a mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyaszd meg!