Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKIFAGYI

2008.01.27

Nagyon krémes, nagyon csokis és csuda finom!

Hozzávalók:

2 dl tejszín, 20 dkg jó minőségű csokoládé (10 dkg-ból készítve is finom, ebben az esetben adj hozzá a csokin kívül egy púpos kiskanál kakaóport is), 25 dkg mascarpone.

  

csoki-fagyi-018-dd.jpg

   

Elkészítés:

A csokoládét a tejszínbe tördeljük, tűzre tesszük, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fölolvad. Nem kell főzni vagy forralni, csak addig hagyjuk a tűzön, amíg megolvad a csoki. Ezután a csokis tejszínt lehűtjük.
Mikor lehűlt, simára keverjük a mascarponéval. (Ilyenkor érdemes megkóstolni a krémet, hogy elég édes-e. Én nem szoktam plusz cukrot tenni bele, mert nekem elég a csoki édessége, de aki jobban szereti az édesebb ízeket, keverjen bele egy kis porcukrot.)
A csokis krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylattá keverjük.
Ha nincs fagylaltgéped, a csokikrémet tedd mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyaszd meg!

Tipp:

Ezt a fagyit ízesítheted csipetnyi fahéjjal, kandírozott narancsdarabkákkal, apróra vágott mentával, tört mogyoróval, csokiforgáccsal, de csipetnyi csilivel is.

 

csoki-fagyi-032-dd.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Csoki fagyi

(Zita, 2012.01.17 15:14)

Nagyon jól néz ki. Készitetem már én is ehez hasonlót. Ezt is elkészítettem és nagyon jól sikerült és finom is lett!!!! :) <3