Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKIKRÉM

2008.01.27

Hozzávalók:

Kép 6 dl tej, 2 tojás, 10 dkg cukor, 2 tábla csokoládé (ízlés szerint lehet ét- vagy tejcsokoládé, sőt, aki szereti az erősen csokis ízt, tehet még bele 2-3 evőkanál kakaóport is), 1 csapott evőkanál liszt.

 

Elkészítés:

A csokoládét fölolvasztjuk, beleöntünk 1 dl tejet, elkeverjük és lehűtjük.

A cukrot kikeverjük a tojásokkal, a liszttel, a kakaóporral, aztán hozzákeverjük a csokoládét, majd a maradék tejet.

Az egészet állandó kevergetés mellett kis lángon felfőzzük, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik.

A kész krémet tálkákba vagy kelyhekbe adagoljuk, és kihűtve tálaljuk. (Bár nálunk néha már forrón elfogy.)

 

Tipp:

A csokikrémbe keverhetsz pici őrölt fahéjat, egy mokkáskanál instant kávét, kandírozott narancsot, mazsolát.

Rétegezheted friss, befőtt vagy aszalt gyümölcsökkel.

Tálalhatod tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal díszítve.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csokikrém

(Mila, 2012.07.21 19:17)

Szia! Nagyon tetszik a recept,de tojás nélkül is meg lehet csinálni?