Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKOLÁDÉFAGYLALT MANDULÁS PISKÓTÁVAL

2014.06.20

p1570248-dd.jpgHozzávalók:

csokoládéfagylalt (a receptet IDE KATTINTVA találod meg), gyümölcs (lehet befőtt is).

A piskótához: 6 tojásfehérje, 6 evőkanál porcukor, 6 evőkanál finomra darált mandula, 2 evőkanál liszt, néhány csepp mandulaaroma.

Elkészítés:

A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük a cukorral. Mikor már majdnem teljesen kemény, belecsepegtetünk némi mandulaaromát. A habba óvatosan beleforgatjuk az összekevert lisztet és mandulát.

Az így kapott tésztát habzsákba töltjük, és pöttyöket nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire.

A korongokat 160 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor a fagylaltot, a gyümölcsöt és a piskótát kelyhekbe rétegezzük. Külön tálkában piskótát kínálunk hozzá.

   

p1590437-d.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.