Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKOLÁDÉFAGYLALT

2014.06.12

Hozzávalók:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 5 tojás, 1 liter tej, 10 dkg cukor, 2 evőkanál rum (kihagyható).

Elkészítés:

A cukrot habosra keverjük a tojásokkal. Apránként hozzáadjuk a tejet, majd kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, és beledolgozzuk a felaprított csokoládét. Miután a krém kihűlt, a rummal ízesítjük, majd fagylaltgépben megfagyasztjuk. Ha nem fogy el rögtön, hűtésálló dobozban, mélyhűtőben tároljuk. 

  

p1560601-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.