Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


EPER FAGYLALT

2008.01.25

Hozzávalók:

25-30 dkg eper, az eper édességétől függő mennyiségű porcukor vagy más édesítőszer (én 3-4 kanálnyit szoktam használni), 25 dkg mascarpone, 1 evőkanál citromlé,  2 dl tejszín.

   

100_0557-dd.jpg

 

Elkészítés:

Az epret megmossuk, és összeturmixoljuk a cukorral. A mascarponét csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd beleforgatjuk az epret.

A krémet fagylaltgépbe öntjük, és fagylalttá keverjük.

Akinek nincs fagylaltgépe, az a mascarponés krémet egy mélyhűtést bíró tálba öntve tegye a mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyassza meg.

 

100_0551-dd.jpg


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ddwed

(rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, 2011.06.28 12:01)

edwerder

a recepted

(Timike :), 2010.06.02 10:00)

Kedves Eperfagyi receptet szolgáltató! :)

Azt kell, hogy mondjam, ez a fagylalt isteni finom... a legjobb recept, amivel eddig találkoztam. Olyan krémes lett a fagylaltom a mascarponétól, s olyan ínycsiklandozó íze lett, hogy már mélyhűtés előtt 1/4-ét megettem... :) Köszönöm szépen!!!

Fagyi

(Szamóca, 2010.05.21 13:13)

Szia Marika!
Köszönöm szépen a receptet!

fagyikészités gép nélkül

(Marika, 2010.05.20 18:54)

Szia!
2dl vizet,10dkg cukorral felfőztem,amig szálat nem húzott.Belekevertem a pűrésitett epret.Mikor lehült,betettem a fagyasztóba.1h múlva kivettem,a tejszint(1dl)habbá vertem,és habverővel belekevertem.Megint fagyasztó.még 2xer óránként átkevertem habverővel,majd kifagyasztottam.Tökéletes lett.Próbáld ki.:)
palasthy.m@gmail.com

Fincsinek

(Szamóca, 2009.08.31 12:57)

Szia Fincsi!

Megnéztem az oldaladat.
Gondolom, még csak most kezded szerkeszteni. Biztosan nagyon jó lesz.
Én két dolgot változtatnék. Az egyik az, hogy barna alapon barna betűkkel írsz pl. a Dobos tortánál. Nem nagyon olvasható így a szöveg.
A másik: nem túl szerencsés dolog netről letöltött fotókat felhasználni. Legjobb, ha lefényképezed, amit sütsz, és a saját fotóidat töltöd föl. Ha néha mégis szeretnél idegen fotókkal is illusztrálni valamit, akkor mindig tüntesd fel, hogy honnan származik a kép eredetileg.
Sok sikert az oldaladhoz!

Szamóca

Fincsi

(Fincsi, 2009.08.31 12:43)

Fincsinek néz ki és biztos az!:)
Am jó az oldid!Katt az enyémre is lécci:
www.fincsi97.mlap.hu