Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


EPERHAB

2008.01.25

Hozzávalók (4 kis tálkához):

Fél kiló eper (lehet fagyasztott is), fél liter habtejszín, az eper édességétől függő mennyiségű porcukor vagy édesítőszer.

 

Kép

 

Elkészítés:

A tejszínt habbá verjük. Az epret a cukorral turmixgépben pürésítjük. (Néhány szemet félretehetünk a díszítéshez.) Az eperpürét a tejszínhabba keverjük. (A tejszínből is érdemes eltenni a díszítéshez.)

Az eperkrémet tálkákba adagoljuk. Tejszínhabbal, eperrel, citromfűlevéllel díszítjük, és rögtön tálaljuk.

Tippek:

Ha nem rögtön tálaljuk a krémet, akkor a tejszínbe fölveréskor tegyél habfixálót.

"Megbolondíthatod" a krémet, ha egy kiskanálnyi vaníliáscukrot vagy apróra vágott mentalevelet vagy citromfűlevelet adsz hozzá.

Ebből a krémből (habfixáló nélkül) fagylaltot is csinálhatsz, ha fagylaltgépbe öntöd, vagy parfét, ha mélyhűtőben megfagyasztod.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.