Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FŐZÖTT VANÍLIA FAGYLALT

2008.01.24

Hozzávalók:

2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 3 egész tojás, 10 dkg porcukor, 1 vaníliarúd.

  

vanilia-fagyi-006-ddd.jpg

   

Elkészítés:

A tejet föltesszük főni a vaníliarúd kikapart belsejével és a hosszában felhasított vaníliarúddal.

A tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral.

Amikora  vaníliás tej felforrt, levesszük a tűzről, a vanília héját kivesszük belőle, aztán egészen kis merőkanállal vagy evőkanállal apránként meleg tejet keverünk a cukros tojásba. Összesen kb. 2 dl-t. Az így kapott keveréket egy szűrőn át a többi tejhez adjuk. Gyorsan jól elkeverjük, és visszatesszük a tűzre.

Állandóan kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Levesszüka  tűzről. Ha esetleg csomósnak tűnik, még mielőtt kihűlne, újra átszűrjük. Ezután gyakran megkeverve kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, fagylaltgépbe töltjük, és fagylalt állagúra keverjük.

 

vanilia-fagyi-053-dd.jpg


Tipp:

Ha nincs otthon vanília, akkor a porcukor fele helyett használj vaníliás cukrot.

Ha nincs fagylaltgéped, mélyhűtőben is megfagyaszthatod a fagylaltot.

Ugyanebből az alapból kitűnő gyümölcsfagylaltokat is készíthetsz, ha a megfőtt, kissé kihűtött vanília alaphoz turmixolt gyümölcsöt, gyümölcslevet vagy apró gyümölcsdarabokat keversz. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A tejszínt mikor?

(Hajni, 2011.08.14 13:44)

Szia Szamóca!

A tejet össze kell önteni a tejszínnel? Mert nem írtad, hogy a tejszínt hova használjuk fel... Köszi!