Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GESZTENYEKRÉM

2011.10.05

p1060158-dd.jpgHozzávalók:
10 dkg jó minőségű étcsokoládé, 20 dkg gesztenyemassza, 2 dl tejszín, 3 evőkanál rum.

Elkészítés:
A csokoládét a tejszínbe tördeljük, és a tejszínt állandóan kevergetve addig melegítjük, amíg a csokoládé beleolvad, majd langyosra hűtjük. Ezután belekeverjük a gesztenyemassza felét és két evőkanál rumot. Az így kapott krémet kelyhekbe vagy tálkákba adagoljuk.
A gesztenyemassza másik felét összekeverjük a megmaradt rummal, és krumplinyomón át a csokoládés krémre nyomjuk.
A kelyheket csokoládéval vagy fölvert tejszínhabbal díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

krém

(Mila, 2012.07.21 19:20)

Szia! A tejszín lehet Hulala is?

Hány adag?

(Anna, 2011.12.24 13:34)

Szia! Ebből a képen látható két adag lesz? Mert én öt főre szeretnék ilyet készíteni, de nem tudom hogy mennyi csoki-gesztenye-tejszín kell hozzá. Boldog ünnepeket kívánok!

Re: Hány adag?

(Szamóca, 2011.12.25 14:58)

Szia Anna!
Igen, a képen látható mennyiség jön ki belőle. De ezek nagy, magas kelyhek. Kis tálkába mérve kijön belőle négy kis adag is.
De azért 5 főre én dupla mennyiséget csinálnék.