Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GESZTENYEPÜRÉ

2008.01.23

Ha nem akarsz bolti gesztenyemasszát enni (mert jobb nem belegondolni, hogy mi van a bolti gesztenyemasszában), akkor legegyszerűbben így készíthetsz gesztenyepürét.

   

p1260949-dd.jpg

   

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg héj nélküli főtt gesztenye (ha nem akarsz vesződni a gesztenyefőzéssel és pucolással, nagyobb üzletekben általában az aszalt gyümölcsök, mogyorófélék polcain találsz 10-20 dekás zacskókban előre csomagolt héj nélküli gesztenyeszemeket, de kaphatók megtisztított gesztenyeszemek fagyasztva is), 2-3 evőkanál porcukor, 1-2 evőkanál rum.
A tetejére: habtejszín, porcukor.

Elkészítés:
A főtt gesztenyeszemeket egy mély edénybe borítjuk, lelocsoljuk némi rummal és merülőmixerrel péppé keverjük vagy aprítógépben krémesítjük. Közben fokozatosan beleszórunk annyi porcukrot, amennyire édesen szeretjük.
A kész pépet krumplinyomón át kis tálkákba vagy kelyhekbe nyomjuk. A gesztenye tetejét habszifonban elkészített édes tejszínhabbal díszítjük.

   

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.