Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GYORS MADÁRTEJ

2008.01.22

Hozzávalók:

1 liter tej, 4 tojás, 3 csomag vaníliás cukor, fél csomag vaníliás főzős pudingpor, 2-3 evőkanál cukor.

  

Kép

  

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy nagy mikrózható tálba tesszük.

A tojássárgákat csomómentesen kikeverjük két vaníliás cukorral, 2-3 evőkanál cukorral és a fél csomag pudingporral, valamint 1 dl tejjel.

A többi tejet egy mikrózható tálban 2 percig legmagasabb fokozaton melegítjük a mikróban.

Ezután kivesszük, és hozzávegyítjük a tojássárgás keveréket.

Visszatesszük a mikróba megint két percre.

Ezután kivesszük, és megkeverjük.

Aztán megint két perc mikrózás, keverés, két perc mikró, keverés... Ezt addig ismételjük, amíg a sárga krém eléri a kívánt állagot. Aki sűrűn szereti, többször tegye vissza, de két percenként mindig keverje meg. Nálam összesen négyszer két perc a főzési idő.

Miközben a sárga krém készül, a tojásfehérjékből egy csomag vaníliás cukorral kemény habot verünk. A sárga krém elkészülte után a tojásfehérjehabot tesszük két percre a mikróba.

A sárga krémet tálkákba merjük. Kanállal galuskákat szaggatunk a mikróban megfőtt fehérjehabból. A madártejet a habgaluskákkal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mikro

(Mancskin, 2012.01.16 08:45)

Megalapozatlan velemeny helyett inkab kerdezek: a mikrohullam csak a vizmolekulakra hat? Mas molekulakat nem befolyasolhat? Peldaul feherjeket amik esetleg hidratalt allapotban vannak, a molekula elrendezodeset megvaltoztatva, ami hatasara esetleg egy nem kivanatos konformacio jon letre.
Az a fajta erveles, hogy nincs bizonyitva a kartekony hatas, nem epp a leghelyesebb. Peldaul nehany evtizeddel ezelott a terhes noket rontgeneztek, azzal az ervvel,hogy nem karos. Ma mar tudjuk, hogy szamos szuletesi rendellenesseg okozoja.
Nem muszaj mindent ugy megenni ahogy elenk talaljak, szurjuk ki a tenyeket, a velemenyt nem muszaj atvenni.
Nem mondom hogy karos a mikrohullamu suto azt sem hogy nem, en nem hasznalom, mert nincs bebizonyitva hogy nem az. Nem szeretek fejest ugrani!

mikró

(Tigrislilom, 2010.12.13 12:43)

http://antalvali.com/mo_mikrohullamu_suto_artalmai

így hirtelen ezt találtam, de még nézelődök. én se szeretem a mikrót.

Mikró

(Szamóca, 2010.08.28 11:24)

Szia Kelly!
Valószínűleg nem volt még soha olyan új találmány az emberiség történetében, amit egyesek ne kiáltottak volna ki az ördög eszközének, ami romlást, bajt, betegséget hoz a használójára.
Aztán valahogy megbarátkoztak az emberek a gőzmozdonnyal, a mosógéppel, sőt, a többség a mikróval is.
És még nem veszett ki az emberiség.

mikrozott tej

(Kelly, 2010.08.28 11:08)

Ez a surlodasos dolog hulyeseg, mar elnezest! Ha mar van internetunk, nezzunk utana!!!
A mikrohullámú sütő olyan elektromágneses hullámokat kelt, amelyek másodpercenként 2.450.000.000 - számú rezgést végeznek. Az így gerjesztett pozitív-negatív mikrohullámok kölcsönhatásba lépnek a dipólus vízmolekulákkal: hol vonzzák, hol taszítják azok egy-egy pólusát, egyszer egyik, máskor másik irányba fordítva a molekulákat. A molekuláknak ilyen jellegű mozgása másodpercenként 2450 milliószor történik meg, miközben a molekulák energiát vesznek fel a mágneses térből, és így ettől felmelegszik az étel.
Magyarra forditva az etelben levo vizmolekulak gyors mozgasa a lenyeg.

Amugy az oldal nagyon jo, most talaltam, es mar azon gondolkozom, melyik finomsagot keszitsem el a ferjemnek... :) Koszonom!!!

mikrózott tej

(zsófi , 2010.02.10 19:36)

hát nem is tudom...:D
Én nagyon sokszor mikrózom a tejet (pl. ha kakaót csinálok akkor minden alkalommal...) és még élek, úgyh ez szerintem csak egy rémhír, mint még sok más dolog.
pl. manapság mindenre rámondják, hogy rák keltő hatású, csak azt felejtik el hozzátenni, hogy ahhoz, hogy ez igazából rákot okozzon, több tonnát el kéne fogyasztani a termékből, úgyh Én nem nagyon hiszek az ilyesfajta rémhírekben :)

Tej

(Szamóca, 2010.01.22 20:27)

Szia!
Hol, melyik tudós állította ezt? Milyen tudományos kutatás bizonyítja?
Légy szíves hozz erről valami linket!
A mikróról egyesek szeretnek rémhíreket kelteni. Nem kell minden rémhírt elhinni.

a tejről

(linu, 2010.01.22 20:20)

nem akarok senkit elkeseríteni, ez is lehet, hogy csak egy újabb téveszme, de a tejet NEM SZABAD mikrózni.hallottam ugyanis, hogy a tej részecskéi a mikrohullámokkal súrlódnak és káros anyagok szabadulnak fel, amit a szervezet nem tud kiüríteni.(persze ezt még ezer más dologra is lehetne mondani, de elméletileg kutatások bizonyították) szóval ezzel senkit nem akartam megbántani, csak gondoltam megosztom veletek, hátha tudtok valamit hozzáfűzni, mit gondoltok erről?

receptedről

(Magdi , 2009.11.25 20:07)

Hát ez isteni,ezt ki kell probálni !!
kösszi.....

Lilinek

(Szamóca, 2009.11.25 17:17)

Szia!
Legmagasabb fokozatra kapcsold a mikrót.

Gyors madártej

(Bérciné LIli, 2009.11.25 17:14)

Szia!
Már hallottam erről a receptről és most nagyon örülök hogy rátaláltam. Már alig várom hogy kipróbáljam.Csak az a problémám hogy a mikró milyen fokozaton legyen? Nekem három fokozatos a mikróm.
Üdv:Ili