Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


GYÜMÖLCSFAGYLALT

2008.01.22

 erdei-gyumolcs-fagyi-046-dd.jpg

 

 Hozzávalók:

25-30 dkg friss vagy befőtt gyümölcs (málna, meggy, barack, eper, szeder, áfonya akár vegyesen), 2 dl tejszín, 25 dkg mascarpone sajt, 1 mokkáskanál citromlé (hogy a gyümölcs megőrizza a színét),  ízlés szerinti és a gyümölcs savanyúságától függő mennyiségű porcukor vagy édesítőszer.

    

erdei-gyumolcs-fagyi-080-dd.jpg

    

Elkészítés:

A gyümölcsöt megmossuk (ha befőttből készítjük, leszűrjük), a tejszínnel és a cukorral együtt botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítjük. (Az apró magvas gyümölcsöknél én át szoktam szűrni a turmixolt gyűmölcspépet, hogy a kis magok ne kerüljenek a fagyiba, de ez ízlés kérdése.) A gyümölcsös tejszínes krémhez hozzákeverjük a mascarponét és a citromlevet.

A krémet fagylaltgépbe öntjük,  és fagylalttá keverjük.

Akinek nincs fagylaltgépe, az a mascarponés krémet kanalazza egy mélyhűtést bíró tálba, tegye mélyhűtőbe, és negyedóránként keverje át a kívánt állag eléréséig.

  

 

erdei-gyumolcs-fagyi-093-dd.jpg

  

Tipp:

Ez a fagylalt kiváló házi jégkrém készítéséhez. Ezt megkönnyíti, ha beszerezzük az alábbi pálcikás jégkrémek készítéséhez való eszközt:

 

Kép

 

A fölső képen látható fagyi ezekből a gyümölcsökből készült:

erdei-gyumolcs-014-dd.jpg


Szerinted hány adag cukrászdai, bolti fagyiba, jégkrémbe kerül ennyi gyümölcs? Ezért érdemes hozzáfogni a fagyikészítéshez otthon: tudod, mi van benne, a legjobb alapanyagokat használhatod, nem kellenek színezékek, stabilizátorok, ízfokozók, csak a friss gyümölcs, a tejszín. Az így készült fagylalt íze pedig csodálatos.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Fagyi

(Kitti, 2012.06.22 21:45)

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a használt tejszín, az habtejszín, ugye?

Fagyi

(Reni, 2010.06.29 18:25)

Szerintem ez egy nagyszerű fagylaltkészítéses módszer lhet hogy haszosítani fogom