Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


JOGHURTOS ERDEI GYÜMÖLCS FAGYLALT

2008.01.19

Hozzávalók:

50 dkg tisztított bogyós gyümölcs (eper, málna, szeder, ribizli, meggy, áfonya ízlés szerint), 2 dl tejszín, 2 dl natúr joghurt, porcukor vagy édesítőszer (a cukor mennyisége attól függ, hogy a gyümölcsök mennyire savanyúak, én kb. 3 evőkanálnyit használok, ha nagyon savanyú a gyümölcs, ez lehet több is).

 

erdei-gyumolcs-fagyi-019-dd.jpg


Elkészítés:

A gyümölcsöket a cukorral, joghurttal és a tejszínnel összeturmixoljuk, aztán átszűrjük, hogy az apró magok ne kerüljenek a fagylaltba.

Az így kapott krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylalttá keverjük.

Ha nincs fagylaltgéped, a fagyit mélyhűtőben fagyaszd meg negyed óránként átkeverve.

 

erdei-gyumolcs-fagyi-023-ddd.jpg

  

Tipp:

A gyümölcsmagokat nem muszáj kiszűrni, ha nem zavar a fagyiban.

Aki szereti, hagyhat néhány szem gyümölcsöt egészben, és a már majdnem kész fagyiba keverheti.

Érdekesebbé teheted a fagylalt ízét pár csepp citromlével, egy kis vaníliával vagy vaníliás cukorral, csipetnyi fahéjjal, sőt, némi nagyon apróra vágott mentával is.

Ezt a fagylaltot elkészítheted másféle gyümölcsből/gyümölcsökből is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Fagyi

(Pista, 2014.02.14 07:46)

Szia nagyon jó a recepted köszi hogy felraktad!