Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KÓKUSZFAGYLALT

2015.06.01

Hozzávalók 2 személyre

4 dl kókusztejszín, 1 nagyobb ananász, 1 lime, xilit vagy más édesítőszer ízlés szerint, a tálaláshoz:

gyümölcsök.

 

Elkészítés:
Az ananászt hosszában félbevágjuk, a húsát filézőkéssel vagy éles szélű kanállal kiszedjük úgy, hogy a kb. 1 cm vastag gyümölcshéj sértetlen maradjon. A gyümölcshúsból eltávolítjuk a középső, fás részt, a többit apróra vágjuk, és turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a lime finomra reszelt héját, és a lime levének felét. A másik felével belülről bedörzsöljük az ananászt, és hűtőgépbe tesszük. A kókusztejszínt az ananászhúshoz öntjük, ízlés szerint édesítjük, majd simára turmixoljuk. Fagylaltgépbe töltjük, és szilárdulásig keverjük.

A kész fagylaltot a félretett ananászhéjban, gyümölcsökkel körítve tálaljuk.

Frissítő, kivételesen finom, nyári desszert.

 

 

p1680669-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.