Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MARCIPÁN FAGYI

2011.08.27

Hozzávalók:

5 dkg finomra őrölt mandula, 2 evőkanál porcukor vagy ennek megfelelő más édesítőszer, 2 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 2 evőkanál mandulalikőr.

 

p1020857-dd.jpg

  

Elkészítés:

A mascarponét csomómentesen elkeverjük a tejszínnel, az őrölt mandulával, a mandulalikőrrel és a cukorral. (Kóstold meg a keveréket, hogy neked elég édes-e! Én nem szeretem a túl édes fagyit. Ha kell, adj hozzá még egy kis porcukrot!)

Az így kapott krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylalttá keverjük.

Ha nincs fagylaltgéped, tedd a krémet a mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyaszd meg!

Tipp:

A mandula és a cukor helyett készítheted a fagylaltot 10 dkg reszelt marcipánnal is.
A még intenzívebb íz érdekében keverhetsz bele néhány csepp mandulaaromát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.