Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


NARANCSOS ÉTCSOKI FAGYI

2011.08.08

Hozzávalók:

2 dl tejszín, 10-15 dkg jó minőségű narancsdarabkás étcsokoládé (én leginkább a cora narancsos étcsokijából készítem, az ár-érték aránya szerintem nagyon jó), 25 dkg mascarpone, 2 evőkanál narancslikőr.

  

100_0673-dd.jpg

   

Elkészítés:

A csokoládét a tejszínbe tördeljük, tűzre tesszük, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fölolvad. Nem kell főzni vagy forralni, csak addig hagyjuk a tűzön, amíg megolvad a csoki. Ezután a csokis tejszínt lehűtjük.
Mikor lehűlt, simára keverjük a mascarponéval és a likőrrel. (Ilyenkor érdemes megkóstolni a krémet, hogy elég édes-e. Én nem szoktam plusz cukrot tenni bele, mert nekem elég a csoki édessége, de aki jobban szereti az édesebb ízeket, keverjen bele egy kis porcukrot.)
A csokis krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylattá keverjük.
Ha nincs fagylaltgéped, a csokikrémet tedd mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyaszd meg!

Tipp:

Ezt a fagyit ízesítheted csipetnyi fahéjjal, tört mogyoróval, csokiforgáccsal is.

Természetesen elkészítheted étcsokoládéból + hozzáadott kandírozott narancsdarabkákból is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.