Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PUDING HÁZILAG

2014.02.03

Hozzávalók:

6 dl tej, 10 dkg csokoládé (ízléstől függően lehet tej- vagy étcsokoládé), 2 evőkanál kukoricakeményítő, 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor, ízlés szerinti mennyiségű porcukor vagy hőálló édesítőszer, csipetnyi őrölt fahéj.

 

Elkészítés:

A csokoládét a tej felébe tördeljük, és kis lángon összemelegítjük. Közben a kakaóport összeszitáljuk a keményítővel és a fahéjjal. Apránként hozzáadva a maradék tejet, csomómentesen elkeverjük, majd állandó kevergetés mellett a már langyos csokoládés tejbe öntjük. A keverést tovább folytatva a krémet puding sűrűségűre főzzük. Mikor elkészült, ízlésünknek megfelelő mennyiségű porcukrot vagy édesítőszer dolgozunk bele. De vegyük figyelembe a csokoládé cukortartalmát is!
A kész pudingot melegen tálkákba vagy poharakba osztjuk, rögtön vagy kihűtve fogyasztjuk. 

 

p1490559-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.