RIZSKÁSA
Hozzávalók:
2 bögre tört vagy hagyományos rizs, 1,5 bögre víz, 1,5 bögre tej, ízlés szerinti mennyiségű cukor vagy édesítőszer, 1 rúd vanília, gyümölcs (fagyasztot is lehet).
Elkészítés:
Ha nem tört rizst, hanem hagyományosat használunk, akkor öntsük késes aprítóba, és forgassuk meg benne, amíg kissé össze nem törik.
Öntsük fel a vízzel, majd lefedve főzzük a legkisebb lángon, míg a folyadékot nagyjából be nem szívja. Ekkor kaparjuk bele a vanília apró magjait, öntsük rá a tejet, és főzzük a rizst pépesre. Keverjük bele a cukrot. Vegyük le a tűzről, és forrón vagy langyosan adagoljuk kelyhekbe vagy tálkákba.
Nagyon finom, ha éppen kapható friss vagy fagyasztott gyümölccsel rétegezzük. A kása tetejét is díszíthetjük gyümölccsel.
Tipp:
Aki nem rajong a gyümölcsökért, adhat a rizskása mellé csokoládéöntetet, megszórhatja kakaóporral, őrölt fahéjjal, dúsíthatja mazsolával.