Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RIZSKÁSA

2013.02.25

p1310534-dd.jpgHozzávalók:

2 bögre tört vagy hagyományos rizs, 1,5 bögre víz, 1,5 bögre tej, ízlés szerinti mennyiségű cukor vagy édesítőszer, 1 rúd vanília, gyümölcs (fagyasztot is lehet).

Elkészítés:

Ha nem tört rizst, hanem hagyományosat használunk, akkor öntsük késes aprítóba, és forgassuk meg benne, amíg kissé össze nem törik.

Öntsük fel a vízzel, majd lefedve főzzük a legkisebb lángon, míg a folyadékot nagyjából be nem szívja. Ekkor kaparjuk bele a vanília apró magjait, öntsük rá a tejet, és főzzük a rizst pépesre. Keverjük bele a cukrot. Vegyük le a tűzről, és forrón vagy langyosan adagoljuk kelyhekbe vagy tálkákba.

Nagyon finom, ha éppen kapható friss vagy fagyasztott gyümölccsel rétegezzük. A kása tetejét is díszíthetjük gyümölccsel.


Tipp:

Aki nem rajong a gyümölcsökért, adhat a rizskása mellé csokoládéöntetet, megszórhatja kakaóporral, őrölt fahéjjal, dúsíthatja mazsolával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.