Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RUMOSMEGGYES CSOKOLÁDÉPARFÉ

2008.01.10

Hozzávalók:
Fél liter tejszín, 10 evőkanál Milka kakaópor, 5 evőkanál porcukor, fél befőttesüveg rumosmeggy (vagy ha az nincs, akkor fél üveg meggybefőtt 1-2 órára cukros rumba áztatva), fél tábla (5 dkg) csokoládé forgácsokra vágva. 

Kép

Elkészítés:
A tejszínt összekeverjük a cukorral és a kakaóporral, és kemény habbá verjük. A felvert habba beleforgatjuk a rumosmeggyet és a csokoládéforgácsot.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a fólia jócskán túllógjon szélein. A habot belekanalazzuk a formába. A folpackot ráhajtjuk, és az egészet berakjuk a mélyhűtőbe legalább 3-4 órára.
A kész parfét tálra borítjuk. A fóliát lehúzzuk róla, és tejszínhabbal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.