Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SZEDER FAGYI

2011.08.07

Hozzávalók:

25-30 dkg szeder, 2 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, ízlés szerinti és a gyümölcs savanyúságától függő mennyiségű porcukor vagy édesítőszer.

    

100_0559-dd.jpg

    

Elkészítés:

A gyümölcsöt alaposan megmossuk, a tejszínnel és a cukorral együtt botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítjük. Az így kapott krémet én át szoktam szűrni, hogy a kis magok ne kerüljenek a fagyiba, de ez ízlés kérdése. A gyümölcsös tejszínes krémhez hozzákeverjük a mascarponét.

A krémet fagylaltgépbe öntjük,  és fagylalttá keverjük.

Akinek nincs fagylaltgépe, az a mascarponés krémet kanalazza egy mélyhűtést bíró tálba, tegye mélyhűtőbe, és negyedóránként keverje át a kívánt állag eléréséig.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.