SZEDER FAGYI
Hozzávalók:
25-30 dkg szeder, 2 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, ízlés szerinti és a gyümölcs savanyúságától függő mennyiségű porcukor vagy édesítőszer.
Elkészítés:
A gyümölcsöt alaposan megmossuk, a tejszínnel és a cukorral együtt botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítjük. Az így kapott krémet én át szoktam szűrni, hogy a kis magok ne kerüljenek a fagyiba, de ez ízlés kérdése. A gyümölcsös tejszínes krémhez hozzákeverjük a mascarponét.
A krémet fagylaltgépbe öntjük, és fagylalttá keverjük.
Akinek nincs fagylaltgépe, az a mascarponés krémet kanalazza egy mélyhűtést bíró tálba, tegye mélyhűtőbe, és negyedóránként keverje át a kívánt állag eléréséig.