TIRAMISU FAGYLALT
Hozzávalók:
2 dl tejszín, 1 teáskanál jó minőségű instant kávé (ha nagyon kávésan szereted, mehet bele több is, ha gyerekek is esznek a fagyiból, akkor koffeinmentes kávé), 3-4 evőkanál porcukor, 25 dkg mascarpone, 2 evőkanál Amaretto likőr, 2 evőkanál kakaópor, babapiskóta a tálaláshoz.
Elkészítés:
A kávét a tejszínbe szórjuk, tűzre tesszük, és addig kevergetjük, amíg a kávé fölolvad. Nem kell főzni vagy forralni, csak addig hagyjuk a tűzön, amíg teljesen föloldódik a kávé. Belekeverjük a cukrot. Ezután a tejszínt alaposan lehűtjük.
Mikor lehűlt, simára keverjük a mascarponéval és a likőrrel. (Ilyenkor érdemes megkóstolni a krémet, hogy elég édes-e, mert a kávék között nagy különbség lehet. Aki nem érzi elég édesnek, keverjen bele még egy kis porcukrot.)
A kávés krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylalttá keverjük.
A már majdnem megszilárdult fagyi egyharmad részét egy mélyhűthető tálkába kanalazzuk, vékonyan kakaóport szitálunk rá. Erre jön a megmaradt fagyi fele, majd ismét kakaópor, végül az utolsó rész fagylalt. A fagyit ezután fél órára mélyhűtőbe tesszük, majd babapiskótával tálaljuk.
Tipp:
A fagylaltot tálalhatod úgy is, hogy a babapiskótát kicsit összetördeled, egy fagylaltos kehely vagy tálka aljába szórod, meglocsolod egy kis amarettós kávéval, és erre adagolod a fagylaltot.