Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TRIFLE

2011.11.10

p1080332-dd.jpgHozzávalók:

piskóta, sherry vagy likőr esetleg rum, gyümölcs (lehet fagyasztott vagy befőtt, de esetleg lekvár is), vaníliakrém vagy mascarponekrém.

Elkészítés:

A hozzávalókat tálba vagy kehelybe, pohárba rétegezzük.


EPRES TRIFLE

Hozzávalók:

kakaós piskóta vagy brownie, eper (lehet fagyasztott is), narancslikőr (esetleg más likőr vagy rum), mascarpone, habtejszín, cukor.

Elkészítés:

A porcukorral és likőrrel ízesített mascarponét óvatosan összekeverjük a kemény habbá vert tejszínnel. (Minden tíz deka mascarponéhoz 1 dl tejszínből vert habot számítunk.)

Egy tálba vagy pohárba rétegezzük a hozzávalókat úgy, hogy a piskótát mindig meglocsoljuk egy kis likőrrel.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.