Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VANÍLIA FAGYLALT és JÉGKRÉM

2008.01.03

Kép

 

Hozzávalók:

10 evőkanál cukor, 4 egész tojás, 1 l tej, 1 rúd vanília.

Elkészítés:

A tejet fölforraljuk a félbe vágott vaníliarúddal.

A cukrot az egész tojásokkal robotgéppel habosra keverünk, aztán apránként beleöntjük a forró tejet, közben folyamatosan tovább verjük a habverővel. A vaníliás, tojásos tejet folyton keverve addig főzzük, amíg besűrűsödik, aztán kihűtjük és vagy fagylaltgépben, vagy mélyhűthető tálban, jégkrémformában megfagyasztjuk.


Tipp:

Ugyanezzel a módszerrel csokoládés fagylaltot is készíthetsz, ha vanília helyett két evőkanál kakakóporral főzöd föl a tejet.

Ha sztracsatella fagyit szeretnél, a kész, már kihűlt krémbe keverj apróra csokidarabkákat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.