Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VANÍLIAKRÉM

2015.03.07

Hozzávalók:

4 tojássárgája, 4 csapott evőkanál liszt vagy kukoricakeményítő, 4 evőkanál cukor, 6 dl tej, 1 vaníliarúd;

a díszítéshez: 50 dkg eper vagy más gyümölcs, tejszínhab.

 

Elkészítés:

A tej felébe belekaparjuk a vaníliarúd magjait, beledobjuk a rudat, majd a legkisebb lángon 10-15 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és lefedve állni hagyjuk, amíg langyosra nem hűl.

A tojáshoz adjuk a cukrot, majd felváltva a lisztet és a megmaradt tejet, és csomómentesre keverjük. (Legjobb apró lyukú szűrőn át is szűrni.)

A tojásos folyadékba beleöntjük a vaníliás tejet, és kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.

Levesszük a tűzről, majd kelyhekbe vagy tálkákba adagoljuk. Hidegen kínáljuk. Gyümölccsel és tejszínhabbal díszíthetjük.


Tipp:

Ezzel a krémmel tölthetünk palacsintát vagy 8 dl tejjel készítve adhatjuk öntetnek tortákhoz, pitékhez.

 

p1650709-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.