Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VANÍLIÁS RAKOTTAS - maradékok felhasználására

2008.01.03

Kép Hozzávalók:

Piskóta vagy babapiskóta vagy kicsit megszáradt kuglóf vagy édes vaníliás keksz, ízlés szerint darabosra vágott dió vagy mogyoró, mazsola, aszalt gyümölcs, csokoládédarabkák, megtisztított és feldarabolt gyümölcs vagy gyümölcsbefőtt, esetleg egy kis rum.

1 csomag pudingporból háromnegyed liter tejjel és kis cukorral vagy édesítővel főzött a szokásosnál kicsit folyékonyabb puding vagy esetleg kicsit megédesített natúr joghurt.

  

Elkészítés:

A piskótát összetépkedjük vagy összevágjuk. Ha nem gyereknek szánjuk ezt az édességet, meglocsolhatjuk egy kis rummal. Egy mély tál aljára egy réteg piskótát rakunk, amit megszórunk ízlés szerint dióval, mazsolával, aszalt gyümölccsel, apróra vágott (befőtt) gyümölccsel, csokoládédarabkákkal... Aztán leöntjük egy réteg vaníliakrémmel vagy joghurttal. Erre megint piskóta, megint a dió, mazsola stb. , majd megint vaníliakrém következik. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

Az így elkészült édességet hűtőszekrénybe rakjuk minimum 1-2 órára, hogy a piskóta/keksz/babapiskóta megpuhuljon, majd kisebb tálkákba kanalazva, esetleg tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.