ZSERBÓ FAGYI
Hozzávalók:
Az alapkrémhez: 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 7 dkg finomra darált dió, 3 evőkanál porcukor, csipetnyi őrölt fahéj, 2 evőkanál amaretto likőr.
A rétegezéshez: 3 dkg durvára darált dió, 2 evőkanál nagyon jó minőségű, magas gyümölcstartalmú sárgabaracklekvár, 5 dkg olvasztott, 2 evőkanál vízzel vagy tejszínnel elkevert, kihűtött csokoládé.
Elkészítés:
A mascarponét összekeverjük a porcukorral, finomra darált dióvaél és fahéjjal, majd hozzákeverjük a tejszínt és a likőrt.
A krémet fagylaltgépben fagylalttá keverjük.
Ha nincs fagylaltgéped, a krémet tedd mélyhűtőbe, és negyed óránként átkeverve fagyaszd meg!
A kész fagylalt felét egy mélyhűthető műanyag dobozba kanalazzuk. A tetejét megpöttyözzük a baracklekvárral, megszórjuk a darabos dió felével, megcsíkozzuk a csoki felével. Az így kapott réteget befedjük a maradék fagylalttal. A fagylalt tetejét becsíkozzuk a maradék csokival és megszórjuk a maradék dióval.
Ezután még fél órára mélyhűtőbe tesszük.
Az elkészült zserbó fagyit úgy tálaljuk, hogy minden gombócba jusson a barackos-csokis-diós rétegből is.