Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ANGOL REGGELI

2012.07.07

Hozzávalók tányéronként:

2 szelet sonka, 3-4 vékony szelet húsos szalonna, 2 tojás, 2 kisebb paradicsom, 2-3 gomba, 2 apró kolbász (vagy 10 dkg véres hurka), 4-5 evőkanál paradicsomos bab. 1 evőkanál olaj.

A paradicsomos bab hozzávalói: 10 dkg főtt fehér bab (konzerv is jó), 3 paradicsom (vagy két evőkanál paradicsompüré), negyed vöüröshagyma, 1 kis gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, só, őrölt bors.


p1200917-dd.jpg

 

A paradicsomos babhoz az olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lehúzott héjú, kis kockákra vágott paradicsomot vagy a paradicsompürét és a babot. Sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk. Hidegen és melegen egyarát fogyazstható.

Serpenyőben fölmeleígtjük az olajat. Megsütjük benne a tülörtojásokat, aztán a sonka- és szalonnaszeletek mindkét oldalát, végül a gombát és a félbe vagy vastag szeletekre vágott paradicsomot.

Az elkészült ételeket tányérra rendezzük, és forrón, pirítóssal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

angol reggeliről

(lilla, 2012.11.13 22:18)

az angolok nem annyira ennének sztem véres hurkát