Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BABKRÉM

2014.03.05

Hozzávalók:

50 dkg száraz bab (ha van, adzuki bab), 1 kisebb sárgarépa, fél petrezselyemgyökér, 2 babérlevél, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 mogyoróhagyma, 1 teáskanál mustár, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors, só.

 

Elkészítés:

A babot legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Ezután a babérlevéllel és a répafélékkel annyi vízben, amennyi bőven ellepi, feltesszük főzni. Mikor már majdnem puha, kivesszük a babérlevelet,  a babhoz adjuk a pirospaprikát, a köményt és a borsot, majd megsózzuk. Teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, majd a mustárral, az apró kockákra vágott mogyoróhagymával és a zúzott fokhagymával együtt késes aprítóban krémmé keverjük. Ha kell, tehetünk még bele több fűszert ízlésünknek megfelelően.
Az elkészült krémet kenhetjük szendvicsre, pirítósra, mártogathatunk bele zöldségeket, de adhatjuk köretnek is.

 

p1510297-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.