Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS LECSÓ

2008.01.23

Hozzávalók: 

25 dkg gomba, 4 db paprika, 4 db paradicsom, 1 fej vékony karikákra vágott vöröshagyma, étolaj, só.

 

p1360383-dd.jpg

  

Elkészítés:

Az olajon üvegesre sütjük a hagymakarikákat, beleszórjuk a megtisztított, feldarabolt gombát és a csíkokra vágott paprikát . Mikor kicsit puhulni kezdenek, hozzájuk keverjük a darabokra vágott (héjuktól megszabadított) paradicsomokat, kicsit megsózzuk, és összefőzzük (amíg a leve nagyjából elpárolog).

A végén keverhetünk hozzá néhány villával felvert tojást, amikkel jól összeforraljuk a lecsót. De tálalhatjuk főtt rizzsel vagy tükörtojással is

Főzhetünk bele egészben vagy karikákra vágva virslit, kolbászt is.

A gombával együtt földarabolt padlizsánt és/vagy cukkinit is adhatunk a lecsóhoz.

Aki szereti a csípőset, természetesen csípős paprikát is tehet bele.

 

p1370465-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gombás lecsó

(Zsuzsanna, 2011.09.23 15:32)

A gomba a hűtőmben erre a receptre várt!