GOMBÁS LECSÓ
Hozzávalók:
25 dkg gomba, 4 db paprika, 4 db paradicsom, 1 fej vékony karikákra vágott vöröshagyma, étolaj, só.
Elkészítés:
Az olajon üvegesre sütjük a hagymakarikákat, beleszórjuk a megtisztított, feldarabolt gombát és a csíkokra vágott paprikát . Mikor kicsit puhulni kezdenek, hozzájuk keverjük a darabokra vágott (héjuktól megszabadított) paradicsomokat, kicsit megsózzuk, és összefőzzük (amíg a leve nagyjából elpárolog).
A végén keverhetünk hozzá néhány villával felvert tojást, amikkel jól összeforraljuk a lecsót. De tálalhatjuk főtt rizzsel vagy tükörtojással is
Főzhetünk bele egészben vagy karikákra vágva virslit, kolbászt is.
A gombával együtt földarabolt padlizsánt és/vagy cukkinit is adhatunk a lecsóhoz.
Aki szereti a csípőset, természetesen csípős paprikát is tehet bele.
gombás lecsó
(Zsuzsanna, 2011.09.23 15:32)