Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS OMLETT MEDVEHAGYMÁVAL

2008.01.23

Hozzávalók: 2 tojás, 1 evőkanál tejföl, 2 közepes gomba, két medvehagyma levél*, étolaj, só.

Megpucoljuk és szeletekre vágjuk a gombát, majd egy pici olajon megpároljuk. A tojásokat és a tejfölt megsózzuk, és villával habosra verjük. Aztán a párolt gombát és a csíkokra vágott medvehagymát a tojáshoz keverjük, és palacsintasütőbe öntve szép, kerek lepényt sütünk belőle. Friss salátával tálaljuk.

* Ha szeretnél többet tudni a medvehagymáról, kattints ide: MEDVEHAGYMA.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kérdés

(Gergő, 2008.04.30 13:57)

mi az a medvehagyma?

Re: kérdés

(Petya , 2016.01.13 17:42)

Zöld hagyma más néven tudod NB1 és szalámi mellé meg szalonna mellé is...............

Szia Gergő!

(Szamóca, 2008.04.30 14:42)

A medvehagyma egy nálunk főleg a Pécs környéki erdőkben tömegesen megtalálható növény. A levelét fűszerként, saláta-alapanyagként, gyógynövényként használjuk. Finom, fokhagymára emlékeztető, de annál szelídebb íze van. Sajnos idén már a medvehagyma-szezon végén járunk. Leginkább márciusban-áprilisban szedhető.